Steenmarteralarm

Steenmarters verschrikken? Bij Auto Veenstra monteren wij een steenmarteralarm voor u!

Stel er brandt opeens een storingslampje of u heeft opeens een lekkage. Problemen die voor kunnen komen door dieren als een konijn, rat of steenmarter. Deze dieren komen af op de warmte onder uw motorkap en maken in het isolatiemateriaal een nestje. Dit lijkt allemaal vrij onschuldig. Echter, knagen zij graag aan slangen en leidingen in uw auto waardoor er serieuze problemen kunnen ontstaan. Wij kunnen u hiermee helpen. Kom langs voor het monteren van een steenmarteralarm.

Waarom steenmarters knagen aan slangen en leidingen

Fabrikanten maken veelal gebruik van visolie en -meel om slangen en isolatiemateriaal in uw auto soepel te houden. Als gevolg hiervan ruiken de slangen en leidingen van uw auto naar vis. Dit is de reden waarom steenmarters graag aan de slangen en leidingen knabbelen.

Een ander oorzaak kan territoriumgedrag zijn. Als steenmarters in de paringstijd zitten, markeren zij hun territorium met urine. Als u de auto in het territorium van een steenmarter parkeert, dan kan dit agressie opwekken. Ter verdediging begint de marter te knagen.

Voorkom schade aan uw auto met Auto Veenstra

Schade van een steenmarter kunt u voorkomen door het geregeld controleren van de motorruimte op uitwerpselen. Helaas kan het dan al te laat zijn. Daarom adviseren wij een steenmarteralarm! Het alarm is een klein apparaatje dat onder de motorkap wordt gemonteerd. Wij sluiten dit aan op de accu, waardoor het een permanente oplossing is. Het alarm produceert een ultrasoon geluid wat de steenmarter wegjaagt. Dit geluid is voor mensen niet hoorbaar, wel voor andere huisdieren. Houd hier dus rekening mee.

Let op, u mag de steenmarter op afstand houden, maar niet doden. De steenmarter is namelijk een beschermde diersoort.

Heeft u last van steenmarters? Maak dan snel een afspraak, bel naar 0511 – 760760 of maak een online afspraak