APK-keuring

Is uw auto weer toe aan de APK-keuring? Laat uw auto snel en betrouwbaar keuren bij Auto Veenstra! Maak direct een online afspraak of bel ons op 0511 – 760760.

Algemene Periodieke Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht in Europa. Dit om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Om aan de minimale veiligheids- en milieueisen te voldoen wordt uw auto onder andere gekeurd op autobanden, remmen, verlichting en schokdempers. Bij Auto Veenstra wordt uw auto beoordeeld door gediplomeerde APK-keurmeesters. De APK-keuringen worden gedaan op basis van de officiële regelgeving van het RDW.

Wanneer een APK-keuring

Als de APK van uw auto is verlopen, dan mag u de weg niet meer op. Zonder geldige APK kunt u een boete krijgen van de RDW en de politie. Mocht u een ongeluk met uw auto krijgen, dan keert de verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer uw auto APK gekeurd moet worden. Wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd moet worden hangt af van de leeftijd van uw auto.

U kunt de volgende richtlijn aanhouden:

  1. 1e APK na 4 jaar;
  2. 2 keer na 2 jaar;
  3. Ieder jaar.

Toe aan een APK-keuring?

Bij de APK-keuring worden eventuele mankementen aan uw auto opgespoord en in overleg met u vervangen of gerepareerd. Zo komt u nooit voor onverwachte verrassingen of kosten te staan. Maak snel een afspraak voor een APK-keuring, bel naar 0511 – 760760 of maak een online afspraak.

Tip:

Een APK-keuring is geen onderhoudsbeurt daarom raadt Auto Veenstra aan om de APK te combineren met een grote onderhoudsbeurt.